Site Admin
סמל אישי של משתמש
Site Admin
אז למה לא זהב - פוסט המשך

שליחה על ידי kesef360_forum »

אז ברשותכם נענה על השאלה של הפוסט הקודם, חשבתי שאולי יהיה מובן יותר אם נחלק את זה בצורה ברורה, אז יש לנו עצים,🪵
ויש לנו אבנים.🪨

עצים הם נכס, -אולי הנכס הראשון בעולם בעצם-, אפשר לומר ככה, שמניב תשואה.
למה מניב?
כאשר אתה שותל עץ
הוא מוליד לך פירות. - הפירות שוות יותר מאשר העץ והזמן גידול והמים שאתה משקיע בו.🍎
אז זאת אומרת זה נכס שהוא באופן טבעי מפתח את עצמו.
מה שאין כן אבנים, גם אם האבנים ייראו נפלא ויהיה ביקוש אדיר בעולם לאבנים, האבן לעולם לא תוליד אבן נוספת.
זאת אומרת זה חפץ שבעיקרו לא מניב תשואה.

אז אם נשווה את זה לעולם המעשה, לעולם האמיתי, אז חברות ערך אמורות להניב תשואה.
אני לא משקיע בחלומות, אני לא משקיע ברעיונות, אני לא משקיע בנכסים סטטים,
גם בנכסים כאלו שיהיו שווים יותר בגלל ביקוש,

ולכן אגב אני גם לא משקיע במטח,
כי בסופו של דבר דקטוריונת ההשקעה שלי
אומרת עדיף להשקיע משהו שיניב לך תשואה מעצמו, לא רק על סמך זה שהאמון הציבור או היחס בין הכסף למרכיב ההשקעה ישתנה.

כמובן, אני אכן גם משלב בין הדברים, זאת אומרת, למשל, אם אני משקיע דולריי ואני רואה שהיורו הולך להתחזק מול הדולר,
וכמו כן באותה מידה אני גם רואה וצופה שהבורסה באירופה הולכת להתחזק, (אגב,
שזה בדיוק מה שקורה עכשיו בסוגריים,)
אז מה שאני עושה זה בעצם להשקיע עם קרן אירופאית בבורסה האמריקאית בדולרים, שזה אומר תשואה כפולה.

אז השקעה בסחורות, בנכסים, בזהב,
כל נכס שלא מניב תשואה,
-אני לא מדבר כמובן על נדלן,🏘️
נדלן זה נכס שמניב תשואה, אתה יכול להשכיר אותו הלאה,-
אבל כל שאר הנכסים, כל שאר הסחורות,
הנפט, הזהב ובאותה מידה גם הקריפטו, הביטקויין וכן כל שאר המטבעות הדיגיטליים, אתה משקיע ב'יחס'.📊💰

זאת אומרת, העולם כולו מורכב במרכיב הון כולל,

-זאת אומרת, יש את העוגה,
השאלה רק כמה נתח כל טכנולוגיה בעולם תאכל מהעוגה.

האם ערך הכסף ירד יחסית לערך הזהב?
האם השטרות, הדולרים יעלו בערך לקריפטו או להפך?

כלומר בסך הכל יש פה עוגה אחת שלמה,
העוגה לא מתרחבת, העושר העולמי לא מתרחב.🪙
למרות שיש הרבה סחורות, הרבה עושר, שפע
ומשאבים שבעצם אפשר להשתמש בהם,
הם לא בעצם מעלים את עצמם, הם לא מתווספים,
הם רק מחלקים את העוגה ואת המשאבים בין כולם.📊

ולכן הם אמורים רק להתאים את עצמם לאינפלציה, הם לא אמורים בעצם להניב תשועה עודפת, בוודאי לא תשואה עודפת בהרבה,
ולצפות בעצם לתשואה עם תוחלת חיובית של 10% שנתי בממוצע,
-גם אם בשנה מסוימת כזו או אחרת היא מביאה הרבה יותר אחוזי תשואה.-
זה מוגזם.📈

חברות, לעומת זאת,
ובפרט חברות ערך כמו אלו שאני מושקע בהן,
הרעיון שלהן היא בעצם
לא להיות שווה יותר מאחרים,
אלה בגלל עצמה,
-לא כמו מניות חלום, מניות צמיחה,💹
שהיא בעצם אומרת, 'אני בעתיד אהיה יותר טובה, ולכן כדאי לכם עכשיו כבר להשקיע בנו', -
אלא אני מדבר חברות שהן כבר עכשיו בעצם לוקחות את הדולר והופכות אותו לשני דולר, לוקחות את השני דולר והופכות אותו לארבע דולר.

זה נכסים שהם
מבחינת האמת הפנימית שלהם אמורים לגדול, ולכן גם לטווח הארוך הם אלה שמנצחים.⌛

אם אנחנו רואים משקיעים שקונים עסקים ולא סתם קונים מניות, כמו וורן - באפט וכל המשקיעי ערך האלו,💸
אז בהחלט, אנחנו יכולים להבין ולקחת בחשבון
שלטווח ארוך העסקים האלה יצמחו.
זהו, תודה.

> אין באמור המלצה או ייעוץ השקעות מכל סוג. הדברים מובאים כרעיונות ונקודות למחשבה בלבד.

שליחה על ידי זאב ברמז »

אוקיי אז יש פה משהו שקצת לא מסתדר לי בלוגיקה...

אתה אומר שזהב זה כמו אבן - לא מניב תשואה, רק יושב שם. ושחברות ערך זה כמו עצים - מולידות פירות. עד פה בסדר.

אבל רגע, אם העוגה הכלכלית לא מתרחבת כמו שאתה טוען, אז מאיפה בדיוק מגיעה התשואה של החברות האלה? ?

כלומר, אם קוקה קולה מכפילה את הרווחים שלה, זה אומר שמישהו אחר בעולם הפסיד משהו, לא? או שבעצם העוגה *כן* מתרחבת כי יש יותר אנשים שקונים קולה?

נראה לי שהפרדוקס הוא שחברות יכולות להניב תשואה רק *כי* העוגה הכלכלית כן גדלה - יותר אנשים, יותר טכנולוגיה, יותר יצרנות. אז למה אתה מפריד בין השניים?

שליחה על ידי שלמהד »

זאב צודק במאה אחוז.

העוגה **כן** מתרחבת - זה בדיוק הפואנטה. התמ"ג העולמי גדל כ-3% בשנה בממוצע, וזה לא משחק אפס.

החברות מניבות תשואה כי הן יוצרות ערך חדש - יותר מוצרים, שירותים יעילים יותר, חדשנות. זה לא שקוקה קולה לוקחת כסף מאחרים, היא פשוט מוכרת יותר בקבוקים לעולם שגדל.

אז בעצם הטיעון נגד זהב עובד - זהב לא משתתף בצמיחה הזו, חברות כן.
Site Admin
סמל אישי של משתמש
Site Admin
Re: אז למה לא זהב - פוסט המשך

שליחה על ידי kesef360_forum »

מאה אחוז. מסכים

שליחה על ידי זאב ברמז »

רגע רגע, אז אם העוגה כן מתרחבת כמו ששלמהד אומר, אז למה בעצם הזהב *לא* צריך לעלות באותה מידה?

כלומר, אם יש יותר אנשים, יותר עושר, יותר ביקוש לכל דבר בעולם - אז גם הזהב אמור להיות מבוקש יותר, לא? זה לא שהוא פתאום נעלם מהמשוואה.

הפרדוקס הוא שאתה אומר "העוגה לא מתרחבת" ואז מסכים ש"העוגה כן מתרחבת" באותה נשימה ?

אז מה, הזהב זה בעצם hedge נגד זה שהחברות יכולות גם לקרוס? כי אם אפל תיפול מחר, הזהב עדיין יישאר זהב...

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז kesef360 אומר ש"העוגה לא מתרחבת" ואז פתאום מסכים עם שלמהד ש"העוגה כן מתרחבת"??

מה עכשיו, היא גדלה או לא גדלה?

כי אם היא גדלה - אז הזהב בעצם *כן* אמור לעלות יחסית לכמות הכסף שמודפסת, לא?

ואם היא לא גדלה - אז מאיפה החברות שלך מושכות תשואה של 10% בשנה??

משהו פה ממש לא מתחבר בסיפור. אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה...

שליחה על ידי זאב ברמז »

אוקיי יש פה בלאגן מושגים שממש צריך לפרק...

kesef360, אתה בעצם אומר ששתי דברים סותרים בו זמנית - שהעוגה לא מתרחבת, אבל גם שחברות "לוקחות דולר והופכות אותו לשניים". אז מה, הן קוסמות כסף מהאוויר? ?

הרעיון הוא שאם התמ"ג גדל (והוא גדל), אז גם הביקוש לזהב כנכס מוגבל צריך לגדול. זה לא "אבן מתה" - זה store of value כשהמערכת הפיננסית מטורפת.

וההיגיון של "רק חברות מניבות תשואה" קורס כשאתה עצמך משקיע בדולרים מול יורו - מה זה אם לא בדיוק לשחק על "יחסים" כמו שאתה אומר על זהב?? ?

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז תסבירו לי משהו -

kesef360 כותב פה ספיח שלם על איך העוגה לא מתרחבת ואיך זהב זה אבן מתה, ואז פתאום "מסכים מאה אחוז" עם שלמהד שהעוגה **כן** מתרחבת??

מה זה, שכחת מה כתבת בפוסט שלך עצמך?

ועוד משהו - אתה אומר שאתה לא משקיע ב"יחסים", אבל אז מיד אחרי זה מתאר בדיוק איך אתה משחק דולר מול יורו. זה בדיוק משחק יחסים, לא??

משהו פה ממש לא עובד בלוגית.

שליחה על ידי זאב ברמז »

אוקיי יש פה ממש בלבול קונספטואלי שצריך לפרק...

kesef360, אתה בעצם עשית את הטעות הקלאסית - לערבב בין שני סוגים של "עוגה".

יש את העוגה של **ערך כלכלי ריאלי** (תמ"ג, מוצרים, שירותים) - והיא כן גדלה.
ויש את העוגה של **יחס בין נכסים** - ופה זה משחק אפס.

אבל הנקודה המצחיקה היא שגם חברות בסופו של דבר נסחרות ב"יחסים" - כמה P/E, כמה היא שווה ביחס לשוק. אז מה ההבדל בדיוק??

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע רגע, אז בקיצור kesef360 סותר את עצמו בכל פוסט?

קודם "העוגה לא מתרחבת", אחר כך "מסכים מאה אחוז" שהיא כן מתרחבת, ובאמצע משקיע בדולר מול יורו שזה בדיוק משחק יחסים שהוא אמר שהוא לא עושה??

ועוד דבר - אם חברות "לוקחות דולר והופכות אותו לשניים" בלי שהעוגה גדלה, אז מי בדיוק משלם את ההפרש? האוויר?

שליחה על ידי זאב ברמז »

אוקיי רגע, יש פה משהו שממש משעשע אותי בכל הדיון הזה...

kesef360, אתה בעצם בנית קונסטרוקציה שלמה של "עצים מול אבנים" - וזה מטאפורה נחמדה, באמת - אבל אז בעצם התחלת לסתור את עצמך בצורה די קומית ?

כי רגע: אתה אומר שזהב זה "אבן מתה" שלא מניבה תשואה, אבל העץ שלך... מה, הוא גדל בלי אדמה? בלי שהעוגה הכלכלית גדלה?

וההיגיון של "אני לא משקיע ביחסים" ואז מיד "אני משקיע דולר מול יורו" - זה ממש הגדרה של לשחק ביחסים, לא??

אז מה באמת ההבדל בין לשחק יחסים בזהב לבין לשחק יחסים במטבעות? שאחד נשמע לך יותר מתוחכם? ?

שליחה על ידי שלמהד »

kesef360 סותר את עצמו לגמרי.

קודם כותב "העוגה לא מתרחבת" ואז מסכים עם שלמהד שהיא כן מתרחבת. זה לא עובד ככה.

הנקודה הפשוטה: אם התמ"ג גדל, חברות מניבות תשואה **כי** העוגה גדלה. אבל אז גם זהב אמור לעלות עם הביקוש הגובר.

ועוד - להשקיע דולר מול יורו זה בדיוק משחק יחסים, כמו זהב. אז מה ההבדל?

שליחה על ידי שלמהד »

רגע, יש פה בעיה יותר בסיסית:

kesef360 אומר שחברות "לוקחות דולר והופכות אותו לשניים" - אבל זה בדיוק תיאור של צמיחה כלכלית. זאת אומרת שהעוגה **כן** גדלה.

אי אפשר לטעון ששתיהן נכונות - או שהעוגה גדלה (ואז גם זהב יכול לעלות), או שהיא לא גדלה (ואז מאיפה התשואה של החברות?).

וההשקעה בדולר/יורו? זה ממש הגדרה של "יחסים".

שליחה על ידי נועם ח. »

בקיצור kesef360 עשה פה בלגן מושגים שלא ברור מה הוא בכלל טוען.

קודם "העוגה לא מתרחבת", אחר כך "מסכים מאה אחוז" שהיא כן. תבחר כבר משהו.

ואם חברות באמת "לוקחות דולר והופכות לשניים" - אז הן יוצרות ערך חדש, כלומר העוגה גדלה. אז למה זהב לא אמור להפיק תועלת מאותה צמיחה בדיוק?

וההשקעה בדולר מול יורו? זה ממש הדוגמה המושלמת ל"משחק יחסים" שאמרת שאתה לא עושה.
שלח תגובה