שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז בעצם כל ה"פילוסופיה" הזאת התמוטטה לכדי "אה, תלוי"?

התחלת כמו גורו עם תזה ברזל - "אני קונה עסקים לא מניות!" - ואחרי שתפסו אותך בכל סתירה התכווצת ל"כל מקרה לגופו"???

זה בדיוק הבעיה עם סיסמאות יפות. נשמע מעולה בהתחלה, אבל ברגע שבודקים את זה לעומק - הופ, "תלוי בנסיבות".

אז מה, יש פה שיטה או סתם דיבורים? כי אם הכל תלוי, אתה בדיוק כמו כל משקיע אחר שמנסה לנחש. רק עם יותר אמוג'י.

שליחה על ידי שלמהד »

רגע, יש פה נקודה שכולם פספסו.

אם העסק באמת מרוויח מיליארד בשנה והמחיר מנותק מהערך - ההנהלה צריכה לפעול. buyback, דיבידנד, או שמישהו יעשה טייקאובר. אם זה לא קורה? סימן שהשוק כנראה צודק ואתה מפספס משהו בניתוח.

ואם אתה אומר "תלוי בכיוונים" - אז בעצם כל ה"לא אכפת לי מהשוק" זה סתם שיווק. כי בסוף אתה כן תלוי שהערך יתממש איכשהו.

שליחה על ידי זאב ברמז »

רגע רגע, יש פה משהו ממש מצחיק שכולם מחטטים באותו מקום אבל אף אחד לא אומר את זה ישר:

כל האסטרטגיה הזאת של "קונה עסקים לא מניות" היא בעצם רק אופטימיות סלקטיבית ?

כי תחשוב על זה - אתה מוכן להאמין שהשוק טועה כלפי מטה (ולכן אתה קונה), אבל בטוח שהוא יתקן את עצמו כלפי מעלה (ולכן תרוויח). למה? מה ההבדל בין שתי הטעויות האלה?

ואם אתה אומר "כי בסוף הרווחים מדברים" - אז למה לטסלה אין רווחים והיא שווה טריליון? ולמה יש חברות עם רווחים מטורפים שנסחרות בפרוטות?

בקיצור, אתה כן מהמר על השוק. רק מנסה לשכנע את עצמך שאתה לא ?‍♂️

שליחה על ידי זאב ברמז »

רגע, יש פה איזה meta-פרדוקס שממש מגרד לי את המוח:

אם אתה אומר "אני לא מהמר בשורט גם על עסק גרוע כי לא יודע מה אנשים יעשו" - אתה בעצם מודה שהשוק יכול להיות לא רציונלי לנצח.

אבל אז למה אתה בטוח שכלפי מעלה הוא כן יהיה רציונלי? ?

זה כמו להגיד "אני לא משחק רולטה כי זה מזל, אבל אני כן משחק רולטה כשאני בטוח שהכדור יפול על האדום". אותו משחק בדיוק, רק עם יותר צביעות?
שלח תגובה