Site Admin
טוב אז היום אני אגע בנושא מאוד מאוד מאוד חם ובוער.
נושא שהרבה ביקשו ממני והרבה מדברים עליו לאחרונה.
האמת לא כל כך לאחרונה אבל לאחרונה הנושא הפך להיות חם יותר עם ירידות חדות בתחילת 2026. אז הנושא שאני מדבר עליו הוא הקריפטו כמובן.💸

אנשים שואלים האם נכון להשקיע בקריפטו ומה התובנות שלי לגבי זה.
בכלל האם זה מומלץ בתור משקיע סולידי ומשקיע בטוח ולא מהמר.
האם צריך להשקיע בדבר הזה.🎰
עכשיו,
ההנחה הפשוטה של כל האנשים היא להגיד פשוט
לא. למה להשקיע בנכס ספקולטיבי ונכס שהוא לא בטוח. בוא נשקיע בחברות שכבר שנים אנחנו מכירים אותן.
אז למה לא?
יותר נכון למה כן? למה כן להשקיע בביטקוין?
אז על זה ישנם הרבה הסברים שהם דווקא הסברים מאוד מאוד מתוחכמים לכאורה.
ההסברים הם בעיקר
מסבירים את ההיגיון הכלכלי שיש בביטקוין.💱 זאת אומרת מעבר להיותו נכס שאנשים אומרים כמה הוא יהיה שווה ושכל השווי שלו בעצם זה
המוסכמה של האנשים.🤝
אז ההסברים שמנסים להסביר את הערך
ואת השווי ההוגן של הקריפטו בעצם אומרים, שתראו, הקריפטו הוא כמו זהב,
הביטקוין כמו זהב.
למה?
כיוון שבסופו של דבר
העולם הרי בנוי על מוסכמות.
זהב למשל, זה שזה שווה הרבה זה כי קשה למצוא אותו, אוקיי, ולכן מה?
לכן יש מוסכמה, שבגלל שזהב זה מתכת נדירה שקשה למצוא אותה והיא שומרת על הברק שלה אז יש מוסכמה שהיא בעלת שווה ערך כלשהו.🟰
זאת אומרת אם היינו מסתכלים רק מבחינת הצורך בזהב, אז הזהב היה שווה מאית ➗ ממה שהוא שווה היום. זאת אומרת הצורך של זהב בתעשיית התכשיטים וכדומה הוא אפסית
מהשווי ההוגן שלו כעת.
למה אם כן הוא שווה יותר? כי בסופו של דבר יש מוסכמה שזו המתכת העיקרית, העוגן הבסיסי לכלכלה, ולכן הזהב שווה ערך כלשהו.
פעם אגב היו באמת
רק סוחרים דרך זהב.
אז אחרי הרבה זמן החליטו שיהיה שטר שהיה ערך שלו נקוב בזהב ואחר כך הוא הפך גם לשטר שקיים בזכות עצמו בגלל מוסכמה כללית, שזה השטרות שהמדינות מפיקות לנו כסף פיאט.

בגלל כל מיני בעצם מצבים ובעיות
שיש לנו בכסף פיאט, כמו למשל השליטה של הממשלה🏯
שיכולה לשחוק את הכסף ברגע ובעצם להוריד את הערך שלו, אז היו כל מיני בעיות שניסו למצוא להן פתרונות לאורך השנים.

אז אחד הפתרונות שנמצאו זה בעצם
הטכנולוגיה הזו, להשתמש בטכנולוגיה הזאת של בלוקצ'יין, של זיכרון ציבורי,
שהכסף בעצם לא נמצא בשליטת אף אחד, וככה נולד לנו בעצם הקריפטו -לפי הטוענים שיש לו ערך
ממשי ולא סתם ערך ספקולטיבי של הסכמה אלא כמו ערך של רעיון,
זאת אומרת שעומד רעיון בקריפטו - הם טוענים -,
בדיוק כמו שפעם היה זהב,
אחר כך נהיה שטרות של כסף, עכשיו יש לנו קריפטו וזה מה שהולך בעתיד להחליף את כל המסחר במטבעות ובשטרות.
כיוון שזה כסף שאי אפשר לנהל ואף חברה לא שולטת עליו, ההיצע שלו מוגבל, והנה לנו מטבע נהדר לסחירה, לסחור בו.
אז..
אחרי כל זה שואלים אותי מה אני אומר, האם זה אומר שזה סיבה להשקיע בביטקוין.
אז נתעלם מכל הבעיות שקשורות בתיאוריה הזאת,
שקצת קשה לסחור היום בביטקוין, כי האורך של הבלוקצ'יין הוא קצר,
לוקח הרבה זמן לאשר עסקאות, וגם כל הרשתות החדשים שנבנו על זה, זה עדיין לא טכנולוגיה יציבה וברורה.

בסוגריים אני אגיד שיש היום משהו שנקרא כספא, שזה מטבע קריפטוגרפי שכמה ישראלים המציאו,
שהוא קצת יותר טוב בעניין הזה - בעצם מחלקים את הבלוקצ'יין לכמה שכבות, לכמה סדרות, ואחר כך הם מתאחדים, שזה בעצם קצת נותן מרחב
יותר גבוה לעסקאות, אז באמת אולי כספא זה מה שיכול להחליף את הכסף,
אבל
אני רוצה להציג קודם כל שאלה פשוטה.
אם זה משהו שהולך להחליף את הכסף, אז למה אנחנו משקיעים בו בשביל להגדיל את היצע הכסף פיאט שלנו?⁉️🤔

אולי זה רעיון טוב פשוט לעבור אליו ולהתחיל להשתמש בו בחנויות,
אבל השאלה פה היא שאלה שונה לגמרי.
אתם שואלים -
האם לעבור להשקעות במקום להשקעות במינויות, להשקעות בקריפטו,
שזה בכלל בכלל לא קשור לכל מה שאמרנו לפני כן.

אז עכשיו אנחנו נפגש לגופו של עניין.

נכון, אז יש כאלה הרבה שטוענים שזה בועה ועל זה יש כאלה שטוענים שזה לא בועה,
אבל אני דווקא רוצה ללכת לפי ההנחה שיש כאלה שטוענים שזה לא בועה.
בואו נגיד הנחה שזה כמו זהב.
זה זהב!,
זה הביטקווין, זה הזהב של עולם הקריפטו, זה הנכס העוגן הכלכלי היציב,
הדיגיטלי הטוב ביותר.
האם זה אומר שאנחנו צריכים עכשיו להשקיע בו?
זו השאלה. התשובה - בפוסט הבא.

שליחה על ידי זאב ברמז »

אחי, אני מת על הדרך שבה אתה בונה פה את כל התיאוריה הזאת רק כדי לומר "רגע רגע, אבל אם זה אמור להחליף כסף למה אני רוצה להרויח ממנו כסף?" ?

זה ממש כמו להשקיע ב"אוויר" כי "בעתיד כולם יצטרכו אוויר". אה רגע, כולם כבר משתמשים באוויר והוא לא עולה כסף...

אבל יש פה משהו שתפס אותי - אם נניח שביטקוין באמת הופך למטבע עולמי, אז המשקיעים המוקדמים בעצם קונים חלק מכלכלת העולם בזול, לא? כאילו זה כמו לקנות "זהב" בזמן שזה עדיין עפר. הפרדוקס הוא שאם זה יהיה מצליח מדי בתור מטבע, זה יפסיק להיות "השקעה" ויהפוך לסתם... כסף.

אז מחכה לתשובה שלך, כי ממש לא ברור לי לאן אתה הולך עם זה ?‍♂️
Site Admin
מאה אחוז, תובנה נכונה, חכה פוסט הבא אני מסביר

שליחה על ידי שלמהד »

רגע, אז הטענה שביטקוין=זהב דיגיטלי חוטאת בדיוק בנקודה הזו?

זהב לא עלה פי 100 ב-10 שנים. זהב יציב יחסית. אם ביטקוין תנודתי וספקולטיבי, הוא בדיוק ההפך ממטבע שימושי.

אז או שזה השקעה ספקולטיבית (=הימור), או שזה מטבע עתידי יציב (=אין סיבה לצבור אותו היום). אי אפשר להיות שניהם.

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע רגע, שלמהד פה תפס משהו חשוב.

אם ביטקוין זה "זהב דיגיטלי" אז למה הוא עף למעלה ולמטה כמו מניית טק של סטארטאפ???

זהב זה משעמם. זהב עולה 2% בשנה, יורד 3%, מתנדנד. זה *בדיוק* מה שהופך אותו לעוגן ערך.

ביטקוין? קפץ מ-60K ל-100K תוך חודשים, אחר כך צנח ב-2026 - ואתם אומרים לי שזה "עוגן כלכלי יציב"???

אז מה הוא בסוף? נכס ספקולטיבי שאנחנו מהמרים עליו, או מטבע שימושי יציב?

כי אם זה השקעה - אז תודו שזה הימור. ואם זה מטבע - אז הפסיקו לצפות שהוא יעשה לכם x10.

שליחה על ידי זאב ברמז »

אחי נועם ואחי שלמה, אתם ממש פוצצים פה את הבועה (המילולית והמטאפורית) ?

כי יש פה משהו גאוני לגמרי - ביטקוין סובל מ"תסמונת הזהות המפוצלת". בבוקר הוא "זהב דיגיטלי יציב", בצהריים הוא "מהפכת התשלומים", ובערב הוא "השקעת הדור".

אבל רגע, הנה הפרדוקס שממש הורג אותי:
אם ביטקוין יצליח להיות מטבע יציב ושימושי → אז הוא יפסיק לעלות בטירוף
אם הוא ממשיך לעלות/לרדת בטירוף → אז אף אחד לא ישתמש בו כמטבע (מי קונה פיצה במשהו שיכול לעלות פי 2 מחר?)

אז מה, אנחנו משקיעים בתקווה שהוא יצליח להיות משהו שאם יצליח בו - נפסיד מזה? ?

זה כמו להשקיע ב"דולר עתידי" - אם הוא יצליח, יהיה לך הרבה דולרים, וואו איזה רווח! ?

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז תסבירו לי משהו -

כל התיאוריה הזאת על "זהב דיגיטלי" ו"עוגן כלכלי" פתאום נעלמת כשהמטבע צונח 30% בשבוע???

זהב לא מתנהג ככה. דולר לא מתנהג ככה. אז מה, רק כשזה עולה זה "זהב דיגיטלי" וכשזה יורד פתאום "זה תיקון טכני"??

ועוד משהו - אם כל הסיפור הוא שזה מטבע עתידי, למה כל הדיונים הם רק על כמה רווח עשיתם במונחי דולר/שקל? אף אחד לא אומר "יש לי 0.5 ביטקוין ואני שמח", כולם אומרים "קניתי ב-40K ומכרתי ב-60K".

אז זה בדיוק מה שזאב אמר - זה ספקולציה טהורה שמתחפשת לאידיאולוגיה. לא??

שליחה על ידי זאב ברמז »

אחי נועם, אתה ממש שם את האצבע על הפצע הכי כואב! ?

כי בעצם מה שקורה פה זה שביטקוין הוא כמו שחקן שמנסה לשחק בשני משחקים בו זמנית - להיות המטבע היציב של העתיד *וגם* הנכס הכי משתלם להשקעה. אבל זה פשוט לא יכול לעבוד ביחד!

וההיפוכיות פה מטורפת לגמרי - כשזה עולה אומרים "רואים? זה העתיד!", וכשזה יורד אומרים "רק טמבלים מוכרים עכשיו, תחזיקו חזק!". אבל זהב לא עובד ככה, דולר לא עובד ככה, אף מטבע תקין לא עובד ככה.

אז הסיפור פה הוא בדיוק מה שאתה אומר - זו ספקולציה שלבשה חליפת "מהפכה כלכלית". וכולם מודדים הצלחה במונחי הכסף הישן (דולר/שקל) כי אף אחד לא באמת מאמין שזה יחליף אותו ?

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז בעצם כל התיאוריה הזאת על "מטבע עתידי" קורסת ברגע שאתה שואל למה כולם מודדים את ה"הצלחה" שלהם בדולרים???

כי אם זה באמת מטבע - למה אתה ממיר אותו בחזרה לדולרים כל הזמן? ולמה אתה שמח כש"השקעה" שלך עלתה בדולרים?

זה ממש מעיד שאף אחד לא מאמין בזה כמטבע, רק כהימור שאולי יעלה. לא??

ועוד נקודה - אם זה כל כך "עוגן יציב" למה צריך את כל הסיפורים על "תיקונים טכניים" ו"לחכות לעליה הבאה"? זהב לא צריך את זה...
Site Admin
די לטחון את הנושאים האלו
חברים, קחו פורמים אחרים למשוגעים למטבע בשביל זה
דברו איתי הגיון, יש יש, אין - לא חובה

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע רגע, אז בעצם kesef360 בונה פה את כל הטיעון הזה על "זהב דיגיטלי" רק כדי להפיל אותו בפוסט הבא?

כי אם הבנתי נכון - הוא מראה שכל התיאוריה הזאת על "ערך אמיתי" לא ממש עונה על השאלה האמיתית: למה להשקיע בזה??

ואני עדיין לא מבין - אם כל הסיפור הוא שביטקוין זה "כמו זהב", אז למה לא פשוט... להשקיע בזהב? לפחות זהב לא צונח 40% כשאילון מאסק מצייץ משהו...

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז בעצם כל הדיון הזה על "זהב דיגיטלי" ו"עוגן כלכלי" זה בדיוק הבעיה?

כי אם ביטקוין זה ממש כמו זהב - אז למה הוא מתנהג כמו מניית פני סטוקס? זהב לא קופץ 50% בחודש ואז צולל 30% בשבוע.

ואם הוא כן מתנהג ככה - אז זה לא "עוגן יציב", זה קזינו. נקודה.

אז מה, נעשה עוד סבב של "אבל הפעם זה שונה"??

שליחה על ידי שלמהד »

רגע נועם, אתה חוזר על אותה נקודה 3 פעמים.

הבנו - תנודתיות = לא עוגן יציב.

אבל תחשוב שנייה: זהב גם לא היה יציב כשהתחיל. כל נכס עובר שלב ספקולטיבי עד שהשוק קובע לו מחיר.

השאלה האמיתית: האם ביטקוין יגיע לשלב הבשלות הזה, או שהתנודתיות זה התכונה הקבועה שלו?

אם השני - אז כן, זה סתם הימור. אבל אם הראשון - אז מי שנכנס עכשיו בעצם קונה זהב בשלב שבו הוא עדיין "זבל מבריק".

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע שלמהד, אז אתה אומר "זהב גם לא היה יציב כשהתחיל"???

מתי בדיוק זהב "התחיל"? לפני 5000 שנה? זהב תמיד היה יציב יחסית כי יש לו שימושים פיזיים ומוסכמה אנושית עמוקה.

ביטקוין קיים 15 שנה ועדיין קופץ כמו ארנב על רד בול. אז מתי בדיוק יגיע ה"שלב בשלות" הזה? עוד 50 שנה? 100?

ועוד משהו - אתה אומר "מי שנכנס עכשיו קונה זהב בזול" אבל זה בדיוק הטיעון של כל בועה בהיסטוריה. "כן כן המחיר עלה פי 1000 אבל זה רק ההתחלה!"

אז איך בדיוק נבדיל בין "זבל מבריק" שיהפוך לזהב לבין סתם... זבל?

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע רגע, שלמהד אתה ממש מפספס את הנקודה פה.

"זהב גם לא היה יציב כשהתחיל"??? זהב משמש אלפי שנים, לא התחיל אתמול בבורסה.

וזה בדיוק הטריק - כל פעם שביטקוין צולל אומרים "זה בשלב התבגרות", וכשהוא עולה אומרים "רואים? זה המטבע של העתיד!". נוח לא?

אז תגיד לי - איזה אינדיקטור יגיד לך שזה לא "זהב צעיר" אלא סתם בועה ספקולטיבית? כי נשמע שאין כזה, כל תרחיש מתאים לסיפור שלך...

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז בעצם שלמהד אתה סתם זורק טענה של "זהב גם לא היה יציב בהתחלה" בלי שום בסיס?

זהב לא "התחיל" בשנת 2009 בפורום אינטרנטי אנונימי. זה לא עבר "שלב ספקולטיבי". אנשים כרו אותו, ראו שהוא נדיר ויפה, והשתמשו בו. לאט. בהדרגה. במשך אלפי שנים.

ביטקוין? 15 שנה של "רגע רגע זה רק התחלה, תחכו שיבשיל". ובינתיים כל הפרופיל שלו זה תנודתיות מטורפת וספקולציות.

אז מתי בדיוק נדע שזה "בשל"? כשיעצור לזוז? אז מה הרווח?

שליחה על ידי נועם ח. »

רגע, אז בעצם כל התיאוריה של "זהב דיגיטלי" קורסת כשהמטבע מתנהג בדיוק הפוך מזהב???

זהב = יציב, משעמם, צפוי
ביטקוין = קופץ 40%, צולל 30%, תלוי בציוץ

אז איך זה אותו דבר? פשוט כי שניהם מבריקים?

ועוד נקודה שמפריעה לי - kesef360 אמר "אם זה מטבע עתידי למה משקיעים בו בשביל לקבל יותר כסף פיאט" ואף אחד לא ממש ענה על זה. כולם עסוקים בהסברים למה זה "כמו זהב" אבל מתעלמים מהשאלה הבסיסית.

אז מה, זה מטבע או השקעה? כי זה לא יכול להיות שניהם בו זמנית...

שליחה על ידי זאב ברמז »

אחי נועם, אתה ממש מרביץ את אותה נקודה כבר 5 פעמים ברצף ?

קלטנו - תנודתיות זה לא יציבות, ביטקוין זז כמו ארנב משוגע, זהב משעמם. הבנו.

אבל יש פה משהו יותר מעניין שדווקא kesef360 רמז עליו - הפרדוקס המטורף הוא לא ש"ביטקוין תנודתי", אלא ש**אם הוא יצליח בתור מטבע, אז כל המשקיעים יפסידו את הסיבה להשקעה**.

כאילו תחשוב על זה שניה - נניח ביטקוין מתייצב מחר ב-80K ונשאר שם 10 שנים. כולם משתמשים בו, זה עובד מעולה. מזל טוב! אבל אז... איפה הרווח? אתה פשוט החזקת "כסף". זה כמו להחזיק דולרים במזרון.

אז הסיפור פה הוא שאנשים רוצים שביטקוין יהיה מטבע יציב שגם עושה להם x100. וזה פשוט לא הגיוני מתמטית ?
שלח תגובה